Fitxa activitat \

Informació i continguts de les activitats

Proposta Activitat Educativa

CONNECTANT MONS: DRETS SENSE FRONTERES


Novetat

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Nivell: PRIMER, SEGON, TERCER I QUART DE SECUNDÀRIA. PRIMER I SEGON DE BATXILLERAT

Departament: JOVENTUT

A qui s'adreça:
És una proposta educativa d’Oxfam Intermon , per a estudiants de 6 a 17 anys, que combina l'activitat a l'aula amb el treball col•laboratiu en línia i en la qual participen més de 12.000 alumnes de diferents països i realitats socials, geogràfiques i culturals.

Objectius:
Objectius:

1.Reconèixer els moviments migratoris com un dret de la humanitat.
2. Analitzar i entendre els processos migratoris, establint les causes que els impulsen.
3. Contribuir a valorar la diversitat cultural com una riquesa i prendre consciència dels prejudicis existents per trencar-los.
4. Comprendre i analitzar de forma crítica la vulneració de drets que es donen en els processos migratoris, rebutjant les desigualtats i les injustícies.
5. Fomentar conductes transformadores i desenvolupar accions que ens permetin comprendre el nostre poder com a ciutadans i ciutadanes, incidint en l'entorn social i/o polític per contribuir a canviar polítiques i actituds que generen injustícies amb les persones migrants.

Objectius específics

1. Analitzar i comprendre el concepte de frontera (visibles i invisibles), i en la mesura del possible els tipus de frontera existents: geogràfics, polítics, socials i emocionals.
2. Valorar la diversitat com un element d'enriquiment personal i social, des d'una perspectiva d’identitats inclusiva.
3. Desmuntar el discurs hegemònic, els falsos rumors i els estereotips entorn de la migració a través de discursos alternatius.
4. Visibilitzar els interessos econòmics que hi ha darrere dels moviments migratoris existents així com les polítiques migratòries dels diferents països.
5. Visibilitzar actituds i comportaments, a escala ciutadana i també des dels governs i institucions.
6. Promoure una actitud crítica, reflexiva i de denúncia.


Descripció activitat:
Quines són les nostres fronteres físiques i simbòliques? Quins factors ens empenyen a deixar la nostra llar per anar a viure lluny? Totes les persones podem viatjar lliurement? De què depèn? Com tractem les persones que vénen d’una cultura diferent de la nostra?
Moure’s pel món és un dret de totes les persones i un fenomen humà que existeix des de l’inici dels temps. Cada dia i des de sempre, milers de persones decideixen emprendre un viatge buscant conèixer món, una bona feina, noves oportunitats… Moltes altres ho fan fugint de conflictes o de causes que posen en greu perill la seva vida i la dels seus éssers estimats.
Per mitjà d’activitats participatives i d’equips de treball col•laboratiu, en aquesta edició de Connectant mons reflexionarem de manera crítica sobre aquestes qüestions per canviar actituds i fer accions que contribueixin a canviar les situacions injustes que es donen arran del fenomen migratori.

Com s'estructura:
La proposta didàctica combina l’activitat a l’aula i el treball cooperatiu online. Hi participen estudiants de diferents realitats socials i geogràfiques, que interactuen en una mateixa plataforma en vuit llengües: castellà, Català, Euskera, gallec, anglès, italià, francès i portuguès.


Lloc on es fa:
El recurs telemàtic es treballa a l'aula.

Calendari:
Del 9 al 20 de gener 2017: mòdul per al professorat
Del 23 de gener al 24 de març de 2017: activitat per a l’alumnat
Trobades presencials: 11 de maig 2017

Dates i horari:
Segons calendari

Organitza:
Oxfam Intermon

Per a més informació i reserves:
Sandra Martín
amartin@oxfamintermon.org
93 2147577
Horari: entre 9 i 18h


Període d'inscripció:
Des del 12 de setembre de 2016 al 20 de gener 2017

Web: www.connectantmons.org

Altres enllaços: www.kaidara.org

Preu:
Gratuït

Documentació:
CONNECTANT MONS