Fitxa activitat \

Informació i continguts de les activitats

Proposta Activitat Educativa

AUS MIGRATÒRIES


Novetat

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Nivell: PRIMER, SEGON, TERCER I QUART DE PRIMÀRIA

Departament: SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Curs: 2017-2018

A qui s'adreça:
Cicle inicial i mitjà de totes les escoles d'educació primària, públiques i concertades, de Cornellà de Llobregat

Objectius:
*Compartir el fenomen de les migracions i les causes que el justifiquen, tot defensant el DRET A MIGRAR.
*Apropar-nos a la realitat d'altres nenes i nens que han viscut aquesta situació, donant-los la possibilitat de parlar-ne si ho desitgen, tot treballant l'empatia i el respecte.
*Imaginar o recordar, allò que el fet de migrar desencadena en la vida de les persones que han de patir aquesta situació.
*Posar en valor la diversitat, tot descobrint que hi ha moltes maneres d'entendre-la, no únicament aquella que té a veure amb el fet de ser persones migrades, sinó amb allò que ens fa diferents a totes i tots per la senzilla raó d'existir.


Descripció activitat:
L'activitat "Aus migratòries" té una durada d'una hora a cicle inicial i una hora i mitja a cicle mitjà. Es realitza amb un grup classe
El taller ens parla d'històries de nenes i nens migrants. Ens parla de la Saída i la Eloïsa. Dues nenes que han de deixar les seves cases per arribar a un lloc que els és totalment desconegut.

També ens parla de les vivències de milers de nenes i nens que cada any fan el camí com a migrants, en solitud i d'amagat, lluny de les seves famílies, i de les migracions al llarg de la nostra història contemporània.

Un taller que sensibilitza les nenes i els nens i els fa partícips del fenomen de la migració mitjançant la lectura d’àlbums il•lustrats, i una bonica presentació audiovisual.

Es proposa una atractiva activitat plàstica amb objectes simbòlics de la natura, que van creant -en un primer moment de manera individual- com a recull de les emocions viscudes per allò compartit en relació a les migracions.

Una segona part del taller serà el convit a esdevenir part d'una proposta col•lectiva capaç de transformar la diversitat en un espai màgic i perdurable.


Lloc on es fa:
A l'aula. Cal ordinador i projector.

Calendari:
Durant el curs escolar

Dates i horari:
A concretar segons preferència escola i disponibilitat servei

Organitza:
OMBÚ ACCIÓ, acció cultural i compromís social – QSL serveis culturals
Departament de Solidaritat i Cooperació


Per a més informació i reserves:
OMBÚ ACCIÓ, acció cultural i compromís social – QSL serveis culturals
ombuaccio@gmail.com
663 410 729


Període d'inscripció:
De setembre a març

Web: http://ombuaccio.wordpress.com/

Preu:
Gratuït