Fitxa activitat \

Informació i continguts de les activitats

Proposta Activitat Educativa

CORNELLÀ, CIUTAT DEFENSORA DELS DRETS HUMANS


Novetat

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Nivell: PRIMER, SEGON ,TERCER I QUART DE SECUNDÀRIA. BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

Departament: SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Curs: 2018-2019

A qui s'adreça:
A l'alumnat d'Educació Secundària obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius de tots els centres d’ensenyament secundari públics de Cornellà de Llobregat.

Objectius:
?Millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre els i les joves estudiants de secundària, batxillerat i formació professional.
?Donar a conèixer la tasca de diferents defensors i defensores de drets humans, ajudant d’aquesta manera a la seva protecció.
?Donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes dels conflictes que es viuen en els llocs de procedència dels defensors i defensores.
?Sensibilitzar a les persones més joves.
?Visibilitzar la feina dels municipis participants com a ciutats defensores dels drets humans.
?Ajudar a l’intercanvi d’experiències entre defensors i defensores de diferents llocs del món, identificant les similituds i diferències en la seva feina.


Descripció activitat:
Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació d’altres institucions municipis catalans com l’ajuntament de Cornellà de Llobregat, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans al conjunt de la ciutadania, evidenciant i conscienciar sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana.
Entre l’1 al 6 d’abril del 2019 comptarem amb la presència de diferents activistes pels drets humans a Cornellà de Llobregat.

Estracta d’un enfocament d’educació en drets humans, basat en metodologia participativa i vivencial.

* Una primera fase de treball previ a l’aula o grup clase per al que facilitem un quadern amb una caixa d’eines d’aprenentatge significatiu tant per adquirir coneixements sobre drets humans, així com, i sobretot, per tal que el joven pugui desenvolupar les habilitats i actituds necessàries per a la promoció i defensa dels drets humans.
A més dels curriculums vitals dels defensors i defensores que visitaran el centre.

* Una segona fase de visita a l’aula o grup clase del defensor/-a de drets humans on els estudiants podràn sentir de primera mà l’experiència personal i tenir l’oportunitat de conèixer en primera persona l’activista per intercanviar impressions, opinions…

Enguany les temàtiques a tractar seràn: el conflicte del Sàhara, les mares, refugiats, Àfrica Negra (dret a l’aigua i/o dret a l’educació) i un/a defensor/a artista.


Lloc on es fa:
A l’aula o auditori del centre si participa més d’una classe.

Calendari:
A determinar segons preferències escola i disponibilitat de les persones ponents.

Dates i horari:
Els i les activistes realitzaràn les seves intervencions entre l’1 al 6 d’abril del 2019 en horari lectiu o extraescolar.

Organitza:
Departament de Solidaritat i Cooperació

Per a més informació i reserves:
Maria Jose Ramos Ibor (coordinadora dels departaments de Joventut, Solidaritat i Cooperació)
Tel: 93 377 0212 extensió 1472
Correu: mramos@aj-cornella.cat
Horari d' atenció: de 10 a 14h

Període d'inscripció:
Del 15 d’octubre al 20 de desembre del 2018

Web: http://ciutatsdretshumans.cat/

Preu:
Gratuït

Observacions:
En cas de rebre més sol•licituds de les que es poden assumir, tindràn preferència les primeres peticions.

Documentació:
Portada