Fitxa activitat \

Informació i continguts de les activitats

Proposta Activitat Educativa

TALLER DE CINEMA (PROGRAMA CONCÈNTRICA)


Novetat

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Nivell: PRIMER, SEGON, TERCER I QUART D'ESO. BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

Departament: CULTURA

Curs: 2019-2020

A qui s'adreça:
A l'alumnat d'Educació secundària obligatòria i postobligatòria de totes les escoles públiques i concertades de Cornellà de Llobregat

Objectius:
* Familiaritzar l’alumnat amb les arts audiovisuals a través de la seus propis interessos i creativitat.
* Reflexionar entorn la imatge, el seu ús i consum actual i aprendre a descodificar-la. Es a dir, a prendre a llegir la imatge en moviment i la informació que s’expressa explícita i implícitament.
* Fomentar la creació i el treball en equip.
* Visibilitzar els potencials de cada alumne fent-los ocupar rols en l’equip que permetin desenvolupar les seves capacitats.
* Crear una peça audiovisual col•lectiva que es pugui mostrar a públic i ajudi a reforçar l’autoestima i creativitat de cada alumne i del mateix grup.


Descripció activitat:
Taller teòric-pràctic per iniciar-se al món del cinema i la realització audiovisual. A la primera part del curs s'ensenyarà, a partir del visionat de pel•lícules o altres materials audiovisuals, què és una imatge i com compondre-la per narrar i expressar emocions a través d'ella. A través dels diferents directors i gèneres cinematogràfics s'analitzaran els diversos tipus de posada en escena que es fan servir per realitzar films. Tipus de plans, angulació de càmera i tècniques de filmació. A la segona part del curs es posaran en pràctica aquests conceptes amb un guió de curtmetratge que els alumnes escriuran i rodaran. Posteriorment, el professorat del taller edita tot el material i s’analitza a classe conjuntament per acabar de polir la peça.

En funció del nombre de sessions canvia el projecte i si es de caràcter anual o trimestral es realitza un tipus de projecte o altre. Amb el curs anual es pot elaborar un curtmetratge en canvi, amb el trimestral,s'opta per realitzar un tràiler d'un hipotètic film.

Els materials didàctics i el taller en sí mateix, s’adapta a l’edat i perfil de l’alumnat. Aquest taller es pot realitzar a altres tipus de públic com el familiar, adolescència o col•lectius en risc d’exclusió social.


Lloc on es fa:
La primera fase a l’aula, i la segona, més centrada en el rodatge del projecte audiovisual, dins l’escola i, si es possible, als voltants de la mateixa segons les necessitats del guió creat.

Calendari:
Tallers trimestrals (octubre-novembre-desembre/ gener-febrer-març/abril-maig-juny). Anual (octubre-juny). Intensiu d’estiu al juliol.

Dates i horari:
A concretar segons preferència escola i disponibilitat servei.

Organitza:
Departament de Cultura

Per a més informació i reserves:
Departament de cultura Ajuntament de Cornellà.
Projecte Concèntrica.
Penélope Cañizares Bellido (Tècnica de cultura i arts visuals)
Tel: 93 377 99 11 extensió 1480
Correu: pcanizares@aj-cornella.cat
Horari d' atenció: de10 a 14h


Període d'inscripció:
A partir de setembre

Web: https://www.facebook.com/concentricacornella/

Preu:
Gratuït

Observacions:
Adjuntem catàleg del 10è Aniversari del programa Concèntrica, projecte de foment de les arts audiovisuals des d’una cultura de proximitat,per veure la política d’acció cultural i educativa en la que s’emmarquen aquests tallers.

Documentació:
Catàleg