www.cornella.cat
Medi Ambient i Sostenibilitat
Medi Ambient

Butlletí electrònic de l'Agenda de Medi Ambient de Cornellà de Llobregat.
Produeix i publica el departament de Medi Ambient.
Subscriure'm | Cancel·lar subscripció

NOTÍCIES

La bicicleta, el transport més idoni per protegir la nostra salut
Poc a poc, la vida torna a moure’s. Això vol dir que la ciutadania tindrà la necessitat de fer servir diferents tipus de transports per traslladar-se, però tenint en compte que la pandèmia produïda pel Co-Vid19 encara no s’ha eradicat, s’han de prendre mesures de seguretat. En aquest sentit, l’ús de la bicicleta és la millor opció per desplaçar-se de forma individual, segura, saludable i sostenible. L’ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona estan estudiant com millorar les infraestructures per protegir i fomentar d’aquest medi de transport.
Més informació
Regular el soroll domèstic per mantenir la convivència
El confinament de la població i l'augment d'activitat humana a les nostres llars ha esdevingut, indirectament, una minva del soroll ambiental que prové de l'exterior. Hem de seguir protegint la nostra qualitat de l’entorn acústic i ho podem fer si: -Evitem fer activitats sorolloses en hores vespre-nit o a primeres hores del dia, especialment en cap de setmana -Evitem el funcionament de certs electrodomèstics en horari nocturn -Millorem l'aïllament acústic dels nostres habitatges -Extremem les precaucions quan fem exercici (o altres activitats) tot utilitzant algun tipus d'estoreta que esmorteixi el soroll quan s'impacta al terra.
Més informació
Servei de deixalleria disponible a partir de dilluns 11
A partir del dilluns 11 de maig ja es podrà fer ús de les deixalleries de la ciutat, tant la fixa com les mòbils, ubicades a cada barri en diferents franges horàries. És important recordar que residus com les càpsules de cafè, l’oli de cuina o els aerosols han d’entregar-se a una deixalleria per a la seva correcta gestió. A partir de la setmana pròxima ja no caldrà guardar-los a casa. Els horaris es poden consultar a la web de l’ajuntament i a la imatge adjunta.
Més informació
Mercat de pagès a domicli
El Mercat de Pagès ha sigut una de les accions afectades a causa de l’emergència sanitària del Co-Vid19, essent impossible la seva realització presencial al parc de Can Mercader. No obstant, els pagesos i pageses del Parc Agrari del Baix Llobregat continuen amb la seva tasca, i ofereixen servei a domicili a totes aquelles persones que vulguin comprar fruita i verdura fresca i de proximitat. Per sol•licitar aquest servei, s’ha de contactar directament amb els agricultors o agricultores. Aquests són els seus mitjans de contacte: JAUME JUSCAFREDA: 670 61 79 38 i 671 58 91 01 Jaume158@gmail.com i @jaumefruitaiverdura (facebook i instagram) ENRIC ECO - Xavier Estrada: 650 50 73 55 CAMÍ NATURAL - Marta Pastor: 606 64 43 46 CAL PERETÓ - Elías Carol: 656 84 37 74 i 656 85 16 17 Peretoecologic.cat CAN ARENOLS - Artur Arenols: 670 69 25 31 MARC REVERTER: 605 91 36 05
Més informació

AGENDA

ALTRES ACTIVITATS


Cornellà NaturaOficina dDeixalleries de Cornellà
Cornellà Natura
Cornellà Natura és un projecte estratègic que, en un horitzó temporal d'una dècada, cerca naturalitzar la ciutat.
Més informació
Oficina d'Eficiència Energètica
L'Oficina d'Eficiència Energètica és un servei municipal d’atenció a la pobresa energètica i de promoció de l’eficiència energètica.
Més informació
Deixalleries de Cornellà
Espai públic on es recullen per separat els elements que ja no són útils a casa i que, en canvi, poden reciclar-se.
Més informació

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Medi Ambient
Plaça dels Enamorats, 7
08940 Cornellà de Llobregat
Telèfon: 93 475 87 18
Fax: 93 474 44 04
informacio@aj-cornella.cat
http://www.cornella.cat/ca/MediAmbient.asp