Fitxa activitat \

Informació i continguts de les activitats

Proposta Activitat Educativa

POSA A PROVA ELS TEUS ESMORZARS I BERENARS (POSSIBLITAT D’OPCIÓ PRESENCIAL O VIRTUAL)


EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Nivell: PRIMER, SEGON I TERCER DE SECUNDÀRIA

Departament: SALUT

A qui s'adreça:
Als tres primers nivells de l'Educació Secundària Obligatòria dels centres públics i concertats de Cornellà de Llobregat

Objectius:
* Millorar la qualitat dels esmorzars dels adolescents
* Conèixer com detectar el contingut de sucre ocult en aluments de consum freqüent en aquesta franja d'edat
* Saber com diferenciar els aliments saludables dels no saludables
* Conèixer quins aliments poden formar part d’un esmorzar saludable i quins és millor que no en formin part
* Conèixer noves propostes d'esmorzars i berenars saludables

Descripció activitat:
OPCIÓ PRESENCIAL:
Taller dinàmic i de reflexió en el que es treballa a través d'imatges i d'una dinàmica el contingut del sucre ocult en alguns aliments de consum habitual en esmorzars i berenars per tal de diferenciar els aliments saludables dels que no ho són i així poder escollir propostes més saludables en aquests àpats.

DURADA TALLER PRESENCIAL: 1h 30min

OPCIÓ VIRTUAL ADAPTADA A MESURES COVID:
Si la situació epidemiològica ho requereix, o si el centre ho prefereix, el taller es pot realitzar a distància mitjançant videoconferència, pel que és necessari que l’aula on es realitzi el taller estigui dotada amb:
- Pantalla digital
- Altaveus
- Càmera web amb micròfon (si no se’n disposa, també es pot fer servir el telèfon de la persona docent per a aquest ús, connectant-lo simultàniament a la sessió de la videoconferència)
- Connexió a Internet
- Cal també que els alumnes disposin d’algun dispositiu amb connexió a Internet per poder interactuar amb la tallerista (telèfon mòbil, tauleta o ordinador portàtil)
- Cal que el centre aporti el material per realitzar la dinàmica pràctica: balança de cuina o de laboratori, 1 cullera sopera, 1 cullera de postres, 1 recipient translúcid (tupper, bol de vidre, vas de precipitats...), 400g de sucre blanc.

DURADA TALLER ON-LINE: 1h (es recomana disposar de 5-10 min extres per realitzar la prova de connexió i comprovar que tot funciona correctament abans d’iniciar el taller)


Lloc on es fa:
El taller presencial es realitza a la mateixa classe dels alumnes (o en una aula del centre que disposi de pissarra digital o projector).

Per a la realització del el taller en format virtual, serà necessari disposar a més de pissarra digital o projector, també d’altaveus, càmera web amb micròfon i connexió a Internet. A més, cada alumne haurà de disposar d’algun dispositiu amb connexió a Internet per poder interactuar amb la tallerista (telèfon mòbil, tauleta o ordinador portàtil).


Calendari:
De setembre a juny.

Dates i horari:
Horari lectiu
A concretar segons preferència de l'escola i disponibilitat del servei

Organitza:
Departament de Salut Pública.

Per a més informació i reserves:
Raquel Derch (Dietista-nutricionista)
622.200.563
raquel@educalimentacio.com

Adela Garcia ( Dept Salut Pública)
agarciat@aj-cornella.cat
93 376 14 99 – 93 377 02 12 (ext 1411)


Període d'inscripció:
De setembre a juny

Preu:
Gratuït.

Documentació:
portada