Fitxa lloc \

Informació, adreça, telèfons, imatges...

BIBLIOTECA SANT ILDEFONS (BSI)


Pl Carles Navales, s/n. (C/ Almogavers)
Telf: 93 471 12 42
E-mail: calvobn@diba.cat
Web: http://www.cornella.cat/biblioteques/ca/index.asp
Observacions:
Facebook Biblioteca Sant Ildefons
Biblioteques

Activitats programades en aquest lloc per als propers 30 dies


Activitats programades: 14

HISTÒRIA I CINEMA
“Armistici”
Aquest novembre commemorem el centenari del final del primer gran conflicte bèl·lic mundial. L'herència de la Gran Guerra (1914-1918) és molt diversa. En termes demogràfics va significar la pèrdua de prop de deu milions de vides humanes i vint milions de ferits. Políticament va suposar una veritable sotragada per a la política internacional i la Vella Europa imperial. Novament, la història i el cinema es complementen i ens permeten compartir una mirada crítica gràcies a l'obra cinematogràfica de grans directors com Jean Renoir, Stanley Kubrick, David Lean o Charles Chaplin. A càrrec de Xesco Montañez i Eduard Ortuño (historiadors i cinèfils)
Quan: 16 de novembre
Horari: 18:30h. - 20:30h.

Presentació del còmic “Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua”
Quan: 21 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:30h.

CLUB DE LECTURA “Literària”
Ens retrobem amb els membres del Club ‘Literària’ per comentar la novel·la Mirall trencat, de Mercè
Rodoreda,
Quan: 22 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:30h.

DISSABTES FAMILIARS “Un món de música”
En aquest taller escoltarem, cantarem i ballarem cançons infantils de acompanyades de diferents materials sonors, tàctils i visuals com instruments musicals, titelles i teles de colors, entre d'altres. Una experiència per gaudir del plaer de la música a partir d'activitats que ens generen expectació, curiositat, emocions i vivències plaents. A càrrec d’Àngels Casas (Món de música). Adreçat a públic familiar amb infants d’entre 6 i 36 mesos
Demaneu números el dia de l’activitat
Quan: 24 de novembre
Horari: 12:00h. - 13:00h.

Visionat del documental “No vam néixer refugiats”
Dibuixos per somriures organitza l’exhibició del documental No vam néixer refugiats de Claudio Zulian i una taula rodona posterior amb el desig de transmetre als assistents la problemàtica actual de les persones refugiades. Dibuixos per somriures és una iniciativa de l’Associació Creativos en Acción, un projecte que pretén recaptar el màxim de fons per ajudar a cobrir de forma directa les necessitats bàsiques en molts dels camps de refugiats que hi ha repartits per tota Europa. A aquesta iniciativa, s’han unit ja més de 500 artistes entre dibuixants, professionals de la il•lustració i vinyetistes que han aportat una obra de forma solidària.
Quan: 29 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:00h.

Taller de lectura d’Arthus Trivium.
Amb la presencia del seu guionista Raule.
Quan: 30 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:00h.

Trobada amb el guionista de la saga de còmic “Arthus Trivium”
Quan: 30 de novembre
Horari: 19:00h. - 20:30h.

Exposició "Arthus Trivium"
Exposició sobre el còmic de Raule (guió) i Landa (dibuix). Situat a França l’any 1565. Fa una dècada que el metge i astròleg Nostradamus va publicar Les profecies. Des de llavors, la seva reputació no ha parat de créixer. Els seus tres joves deixebles, Arthus Trivium, Angélique Obscura i Angulus Dante, viatjaran en el seu nom pel país per ocupar-se dels enigmes que ni la religió ni la ciència poden resoldre.

Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició “Refugiados, viñetas solidarias”
L’horror de la guerra no té límits. Qualsevol atrocitat que s’imagini està succeint o ho ha fet en algun moment i lloc del món, això és segur. Més de seixanta autors units en aquesta iniciativa que pretén recaptar fons per l’ONG Save the Children i el seu programa d’ajuda a les persones refugiades.

Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició: “Arthus Trivium”
34a MOSTRA DE CÒMIC
Mostra sobre el còmic de Raule (guió) i Landa (dibuix), “Arthus Trivium”. Obrir qualsevol dels seus àlbums ens fa adonar que estem davant d’una de les apostes gràfiques més potents de l’actualitat, amb uns gràfics que omplen les pàgines amb una paleta restringida i una història d’estructura ben encaixada.
En aquesta exposició podreu admirar part del procés creatiu dels seus autors, Raule i Landa, i tindreu l’oportunitat d’apropar-vos a les aventures d’Arthus Trivium, un dels tres deixebles del mestre Nostradamus, que viatjaran pel país en el seu nom per ocupar-se dels enigmes que ni la religió ni la ciència poden resoldre. A més, podreu demanar en préstec exemplars de la saga a la Biblioteca. Mencions: els autors Raule i Juan Luis Landa + editorial Norma Cómics
Accés lliure
Quan: Fins l' 01 de desembre

Exposició: “Refugiados, viñetas solidarias”
34a MOSTRA DE CÒMIC
Exposició: “Refugiados, viñetas solidarias”
“L’horror de la guerra no té límits". Qualsevol atrocitat que s’imagini està succeint o ho ha fet en algun moment i lloc del món, això és segur”. Més de seixanta autors units en aquesta iniciativa que pretén recaptar fons per l’ONG Save the Children i el seu programa d’ajuda a les persona refugiades.Mencions: plataforma Spaceman Project / ONG Save the Children
Quan: Fins l' 01 de desembre

1a Mostra d’Il·lustració Infantil: Artistes del futur
La Mostra del Còmic no només difon i promociona el gènere del còmic des del punt de vista editorial, sinó que vol animar a la creació i estimular als artistes del futur. És per això que ha convocat a participar als infants de la nostra ciutat en una exhibició col·lectiva a la que cadascú ha pogut aportar un dibuix. Us animem a admirar les seves obres plenes de talent i imaginació. Adreçat a tots els públics.
Quan: Fins l' 01 de desembre

L'hora del conte: El conte del senyor Riu
En el marc de l'exposició "La vida de l'aigua" us proposem venir a gaudir de l'hora del conte amb el conte "El Senyor Riu".

El senyor Riu és un conte que vol sensibilitzar els infants sobre la realitat del cicle de l’aigua a través de la història d’un riu, que es presenta com un personatge misteriós que neix a les muntanyes, ens fa gaudir de la remor de l’aigua, ens dibuixa el paisatge, permet la vida dels animals i les plantes i finalment també fa funcionar els molins i les fàbriques i ens proveeix d’aigua per beure.
Preu: Gratuït
Quan: 03 de desembre
Horari: 18:00h. - 20:00h.

Exposició: La vida de l'aigua
L’exposició descriu l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics i les accions necessàries per dur a terme una gestió sostenible de l’aigua. La vida de l’aigua mostra la importància de l’aigua per al manteniment dels ecosistemes fluvials i com a font per als diferents usos com l’agricultura, el consum domèstic i la indústria, entre d’altres.

L’exposició La vida de l’aigua vol donar a conèixer el valor de l’aigua tant per als ecosistemes fluvials com per a la nostra societat i com fer front a l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics. Concretament es pretén donar eines per:
• Valorar l’aigua com a recurs escàs.
• Entendre el cicle integral de l’aigua.
• Adquirir hàbits responsables per a un bon ús i per a l’estalvi de l’aigua

Exposició de la Gerència de serveis de medi ambient de la Diputació de Barcelona.
Preu: Gratuït
Quan: Del 30 de novembre al 14 de desembre
Horari: 15:30h.


Si vols consultar tota la programació cultural i d’oci de la ciutat entra a 'Que Fer a Cornellà' y si vols consultar altres tipus d'activitats entra a l' 'Agenda de Cornellà'