Per fer una proposta i votar s’ha d’estar empadronat a Cornellà de Llobregat com a mínim un any, ser major de 16 anys i estar registrat a la web dels pressupostos participatius.
S’accepten totes les propostes que es poden incloure en el capítol d’inversions del pressupost municipal, és a dir, la creació d’equipaments o infraestructures i adquisició de béns inventariables.
A l’hora de fer les teves propostes tingues en compte el criteris que avaluaran els tècnics municipals per validar-les:
- És legal? Les propostes presentades hauran d’adequar-se a les lleis i normatives vigents de la ciutat. Pensa que hi ha matèries en les que l’Ajuntament no té competències i són altres administracions les responsables de desenvolupar aquests projectes i assumir-ne la despesa.
- El cost: s’estimarà el cost de la proposta i s’exclouran aquelles que superin l’import total fixat corresponent. (recorda que pels projectes de ciutat hi ha una quantitat assignada, i pels projectes de barri una altra). Distribució del pressupost.
- És viable?: perquè es puguin desenvolupar els projectes no poden existir impediments tècnics.
- És inclusiva? Les propostes han de ser inclusives i obertes, no poden plantejar accions d’exclusió social.
D’esports, cultura, educació, joventut, patrimoni, solidaritat, Lectura, medi ambient, acció social, promoció econòmica, innovació, ...
Les propostes les pots fer arribar via online, omplint el formulari de la web pressupostosparticipatius.cornella.cat, previ registre en la mateixa pàgina.
En cas de necessitar ajuda per fer el tràmit online, s’han habilitat punts de suport digital a tots els barris, on les persones interessades poden accedir a un ordinador i comptar amb una persona de recolzament per resoldre dubtes durant el procés:
Aquests punts de suport digital s’han habilitat en les següents dependències municipals, de dilluns a divendres, en els horaris que s’indiquen
Oficina Central de Suport i Barri Centre
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Oficina d’Atenció al Ciutadà.
Plaça de l’Església, s/n
Horari: de 9 a 20 hores.
Barri Almeda
Casal de la Gent Gran (Antiga Estació del Carrilet)
Passeig dels Ferrocarrils Catalans, cantonada a Dolors Almeda.
Horari de 17 a 20 hores.
Barri Fatjó
Citilab
Plaça Can Suris, s/n
Horari: de 17 a 20 hores.
Barri Gavarra
Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto.
Carrer Mossèn Andreu, 13-17
Horari: de 17 a 20 hores.
Barri Pedro
Viver d’Empreses
Carrer Joan Fernández, 1
Horari: de 17 a 20 hores.
Barri Riera
Parc Esportiu Llobregat (PELL)
Avinguda Baix Llobregat, s/n
Horari de 17 a 20 hores.
Barri de Sant Ildefons
Centre Cívic de Sant Ildefons.
Carrer Gerdera, s/n
Horari: de 17 a 20 hores.
Cada persona pot realitzar dues propostes com a màxim, sempre emmarcades en l’àmbit d’inversions, és a dir, tot allò que l’ajuntament pot construir o adquirir.
Una inversió és la creació d’equipaments o infraestructures i l’adquisició de qualsevol bé inventariable. Per ser una inversió ha de complir les següents característiques:
L’Ajuntament és conscient que moltes vegades els projectes d’inversions comporten despeses d’altre tipus, i es compromet a desenvolupar-les igualment si aquesta despesa addicional és assumible pel pressupost.
La quantitat destinada al projecte Pressupostos Participatius és 1.058.450 d’euros del pressupost d’inversions. La quantitat es dividirà en dues parts: 665.400 euros (62,87%) es destinaran a propostes localitzades en els barris, i 393.050 euros (37,13%) destinats a propostes que abracin tot el municipi.

Les propostes per a tota la ciutat són propostes que no estan localitzades en un barri concret, que afecten a diferents barris o que afecten a elements i espais que són utilitzats pel conjunt de la població com podria ser alguna actuació en el Parc de Can Mercader.
Les propostes de barri són projectes que estan ubicats en aquesta part del municipi i no cumpleixen les característiques anteriors.
L’equip de Valoració Tècnica i Econòmica quan analitzi el conjunt de propostes presentades, valorarà si les que s’assemblen es poden unificar perquè coincideixen en els punts estratègics o hi ha diferències substancials perquè es presentin a les votacions com projectes diferents.
Qualsevol persona pot votar les propostes a nivell de ciutat i de barri, independentment de la zona de Cornellà on viu.
Cada persona pot votar fins a tres projectes, incloent projectes pel seu barri o per al conjunt de la ciutat.
Un cop finalitzat el procés dels pressupostos participatius, els projectes guanyadors s’inclouran en l’expedient del Pressupost Municipal de l’Ajuntament de Cornellà que per ser aprovat ha de passar pel ple municipal. Això vol dir que les propostes passaran pel control i l’estudi habitual de tots els projectes que s’inclouen en el pressupost i podria ser que aparegués algun obstacle no previst en l’anàlisi de L’equip de Valoració Tècnica i Econòmica. Si es dóna aquesta situació es contactarà amb la persona que ha formulat la proposta per replantejar-la i facilitar el seu tràmit.
Si sobren diners aquests s’incorporaran, igualment, al capítol d’inversions del pressupost municipal 2017 i per tant, es destinarà a altres projectes d’inversions que l’Ajuntament consideri oportuns.